Teamtrans en Fietskoeriers.nl vinden elkaar in last mile distributie
17 april 2019 

Teamtrans en Fietskoeriers.nl vinden elkaar in last mile distributie

Teamtrans en Fietskoeriers.nl vinden elkaar in last mile distributie

Distributie 1018

Teamtrans en Fietskoeriers.nl gaan een geslaagde last mile pilot in Zwolle nu ook landelijk verder uitrollen door beide logistieke netwerken met elkaar te verbinden. Dit houdt in dat zendingen die geschikt zijn voor bezorging op de fiets in de stad door Teamtrans worden afgeleverd bij een depot aan de rand van de stad en vervolgens door fietskoeriers in de binnenstad worden bezorgd.

Teamtrans is een samenwerkingsverband van logistiek dienstverleners gespecialiseerd in fijnmazige stadsdistributie. Tielbeke Transport met vestigingen in Lemelerveld en Zwolle is lid van dit distributienetwerk. De logistiek dienstverlener nam met Fietskoeriers.nl de afgelopen tijd de proef op de som met fietsvervoer op de last mile in de Overijsselse hoofdstad. Tijdens deze pilot leverden vrachtwagens van Tielbeke een deel van de kleinere zendingen af bij de vestiging van Cycloon, een van de leden van Fietskoeriers.nl, aan de rand van de stad. Vervolgens deed een fietskoerier de last mile distributie.

Door deze samenwerking – die ondersteund werd door de Topsector Logistiek – zijn beide organisaties volgens eigen zeggen in staat efficiëntere en duurzamere routes te rijden. Relatief dure stops voor kleine colli-zendingen met vrachtwagens in stedelijke gebieden worden voortaan geconsolideerd en daarna opgenomen in de routes van de fietskoeriers. De koppeling van de netwerken draagt hierdoor bij aan een schone en leefbare stad, want de truck hoeft de stad niet meer in.

Lees ook:

Fietskoeriers.nl en redjepakketje gaan samenwerken

Marcel Wesseling, voorzitter van Teamtrans, zegt dat de deelnemers binnen zijn transportnetwerk constant op zoek zijn naar efficiëntere oplossingen voor het distribueren van zendingen van opdrachtgevers. “Deze samenwerking geeft ons nieuwe logistieke mogelijkheden en draagt bij aan doelen zoals gesteld in het Klimaatakkoord.”

Nick Vreeswijk operationeel directeur van Fietskoeriers.nl stelt dat de samenwerking met Teamtrans past in de bedrijfsstrategie van de last mile specialist. “Wij zijn de specialisten op dit gebied en we zorgen ervoor dat fossiele voertuigen de stad niet inkomen, waardoor steden leefbaarder worden. En hoe mooi is het dat wij bijdragen aan de duurzame doelen vanuit de overheid en distributienetwerken als Teamtrans.”
Fietskoeriers.nl werd in 2016 opgericht en is nu in dertig steden actief met negentien bedrijven. Er zijn dagelijks landelijk zeshonderd fietskoeriers actief.

Lees ook: Last mile is vruchtbare bodem voor innovatie

Over de schrijver
Reactie plaatsen